Leefstijlinterventie (GLI) 

Beweegkuur GLIDe Beweegkuur  is een twee jaar durend programma. Onder begeleiding van een leefstijlcoach, een diëtist en een fysiotherapeut werken we samen aan een gezonde leefstijl. Het programma omvat individuele afspraken en groepsbijeenkomsten.

Je kunt meedoen met de Beweegkuur als je 18 jaar of ouder bent, je  obesitas (BMI 30-40) of overgewicht BMI van 25-30 hebt met extra gezondheidsrisico zoals verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten.  Belangrijk is dat je gemotiveerd bent om aan een gezondere leefstijl te werken.
Bespreek met uw huisarts of u in aanmerking komt voor de beweegkuur. Er is een verwijzing nodig van de huisarts voor dit programma. 

Kosten: het volledige programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering.  Hierop is het eigen risico niet van toepassing.
U kunt zich met een verwijzing van de huisarts aanmelden voor de volgende locaties: Coevorden & Dalen, Staphorst en Steenwijk.

SLIMMER programma bestaat uit een voedings- en  beweegprogramma van 6 maanden en een onderhoudsprogramma van 18 maanden. Het programma omvat individuele afspraken en groepsbijeenkomsten.

Je kunt meedoen met het programma Slimmer als je een verwijsbrief hebt van de huisarts, je 18 jaar of ouder bent, je  obesitas (BMI 30-40) of overgewicht BMI van 25-30 hebt met extra gezondheidsrisico zoals verhoogd risico op diabetes of hart en vaatziekten. Belangrijk is dat je gemotiveerd bent om aan een gezondere leefstijl te werken. Bespreek met uw huisarts of u in aanmerking komt voor Slimmer. Er is een verwijzing nodig van de huisarts voor dit programma. 

Kosten: het volledige programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Hierop is het eigen risico niet van toepassing.
U kunt zich met een verwijzing van de huisarts aanmelden voor de volgende locaties: Kampen, Meppel, Nijeveen, Ommen en Slagharen.

 Voel je goed! Logois de combinatie van eet- en beweegadviezen van een diëtist en groepslessen gezondheidsvaardigheden van een vrijwilliger. De aanpak is gericht op lager opgeleide volwassenen die willen werken aan een gezonder gewicht en moeite hebben met taal en daardoor met het verwerken van informatie.

Een vrijwilligerscoördinator werft en schoolt vrijwilligers en koppelt groepjes van 4-6 deelnemers aan een getrainde vrijwilliger. De groepjes krijgen 20 wekelijkse lessen van drie uur in de buurt, die parallel lopen aan de consulten van de diëtist.  Diëtist geeft persoonlijk advies in eenvoudige taal en een supermarkt rondleiding

Kosten: Aan het programma zijn geen kosten verbonden. 
U kunt zich hiervoor aanmelden voor locatie Coevorden bij  Marleen Herbers info@taalpuntcoevorden.nl


De diëtisten werkzaam bij diëtistenpraktijk van Asselt verrichten ook werkzaamheden op freelance basis. Op aanvraag worden presentaties en bijscholingen verzorgd of wordt medewerking verleend aan projecten.

Onderstaand vindt u ter illustratie een opsomming van de mogelijkheden van activiteiten die we voor uw onderneming of organisatie kunnen verzorgen.

♦   Voedingsvoorlichtingbijeenkomst voor medewerkers kinderdagverblijf

♦   Presentatie aan vrouwenvereniging

♦   Rondleiding in de supermarkt

♦   Presentatie op sportclub/vereniging

♦   Presentatie op (peuter)school Cursus “Eet, meet en beweeg”

  In een sportcentrum of fysiotherapiepraktijk

♦   Advisering verbetering van aanbod in de bedrijfskantine?

♦   Hoe stimuleer ik mijn werknemers om gezond te kiezen?

♦   Advisering aan bedrijven uit de levensmiddelenindustrie.

Heeft u na het lezen van de informatie op onze site vragen of u andere ideeën of wensen neem dan vrijblijvend contact met ons op .,