Ons team

Dirkje van Asselt(kinder)diëtist / leefstijlcoach / praktijkhoudster
KP nummer: 59900831989
email: dirkje@dietistvanasselt.nl

In 2006 ben ik in Coevorden een diëtistenpraktijk gestart. Met geluk en hard werken is de praktijk uitgegroeid tot wat hij nu is. Ik vind het fijn om een eigen bedrijf te hebben. Vooral de combi praktijkhoudster en diëtist zijn spreekt mij aan.

Het grote team dat we inmiddels hebben is fantastisch voor overleg. Iedereen heeft een ander aandachtsveld. Zo hou je elkaar op de hoogte. Als een van ons een goed idee heeft, kunnen we gelijk aan de slag en kan het snel gerealiseerd zijn. Ik wil samen met mijn team de beste kwaliteit leveren. Daarom volgen we regelmatig scholingen. Of het nu gaat over verdieping, nieuwe ontwikkelingen, gesprekstechnieken of kwaliteit.

In mijn werk ben ik oprecht geïnteresseerd. Ik weet van te voren nooit waar een gesprek heen gaat. Ik speel in op wat er gebeurd. Ik zie vooral veel kinderen. Verschillende scholingen rondom kinderdiëtetiek heb ik gevolgd. oa. post HBO kinderdiëtetiek, voeding & autisme. Ik krijg er energie van om kinderen te begeleiden. Zij zijn de toekomst en een goede voedingsbasis leer ik ze graag aan.

Spreekuurlocaties:

Coevorden,  Hardenberg, Ommen, Slagharen, Zwolle en Zwartsluis

Alice Hardeman - (kinder)diëtist / leefstijlcoach
KP nummer: 19913596289
email: alice@dietistvanasselt.nl

Sinds oktober 2016 ben ik werkzaam als dietist bij Dietistenpraktijk van Asselt. In mijn werk als diëtist vind ik het cliëntencontact en de medische kant het leukst. Iedere cliënt is anders en eet anders en om daarop aan te sluiten is een leuke uitdaging die het werk afwisselend maakt. 

Ik vind het belangrijk om mezelf te ontwikkelen in mijn vak. Regelmatig volg ik scholingen en ik zit in een intervisiegroep. Op dit moment houd ik mij veel bezig met de begeleiding van kinderen en ouders. ik heb affiniteit met de begeleiding van kinderen en heb daarom de post HBO kinderdietetiek afgerond. 

In samenwerking met kinderfysiotherapeuten en een orthopedagoog geef ik het programma cool2bfit voor kinderen met obesitas. ik vind het leuk om met kinderen te praten en ze spelenderwijs mee te nemen in een stukje gedragsverandering m.b.t. hun voeding, maar ik begeleid ook graag volwassenen en ouderen. Juist de afwisseling maakt het leuk.  

Spreekuurlocaties:

Kampen, Staphorst, Steenwijk en Zwolle (oa. locatie de Vogellanden) 

Elvira Nijmeijer - diëtist / leefstijlcoach
KP nummer: 19101252689
email: elvira@dietistvanasselt.nl

De keuze om voeding en diëtetiek te gaan studeren was voor mij een toevallige samenloop. Ik vind de medische sector heel interessant en deze studie was voor mij de perfecte combinatie van fysiologie (leer van het menselijk lichaam), pathologie (ziekteleer) en psychologie. Combineer dat met de mogelijkheid om mensen te helpen en je hebt mijn ideale baan.

Naast mijn spreekuren begeleid ik samen met de fysiotherapeut mensen met diabetes en COPD in groepsverband. Soms heb ik ook huisbezoeken bij mensen die te ziek zijn om naar de praktijk te komen. Als iemand terminaal is, dan is dat heel intens, maar ik vind het ook mooi om in de laatste fase van iemands leven iets te kunnen betekenen.

 

Het beroep van diëtist is complex. Als gezond eten voor iedereen simpel was, dan kon je wel een printje downloaden. Juist de complexiteit van verschillende mensen en aandoeningen maakt dit beroep interessant. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Gelukkig werk ik bij een praktijk waar ontwikkeling en uitdagingen gestimuleerd worden.

Spreekuurlocaties:

Coevorden en Gramsbergen

Ester Vos - diëtist / leefstijlcoach
KP nummer: 19907235989
email: ester@dietistvanasselt.nl

33 jaar geleden ben ik afgestudeerd als diëtist. Ik heb gewerkt in ziekenhuizen, bij een onderzoeksinstituut en in de babyvoedingsindustrie, maar het leukste vind ik het werken bij een eerstelijns diëtistenpraktijk. Ik werk sinds 2008 bij Diëtistenpraktijk van Asselt. De praktijk is in de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid, maar de gemoedelijke sfeer is gelukkig gebleven.

Steeds meer huisartsen en specialisten weten de diëtist te vinden. Volgens mij is dit positief nieuws, omdat een goede voedingstoestand het welzijn en de genezing tijdens ziekte kan bevorderen. Wat een ideale voeding is verschilt per ziekte en persoon. Een moderne diëtist moet in steeds meer ziektes en aandoeningen gespecialiseerd zijn. Een grote, maar ook leuke uitdaging. Waarvoor ik ook regelmatig nascholingen zoals de post HBO voeding en kanker

Het belangrijkste van een goede behandeling is volgens mij om figuurlijk naast een cliënt te gaan staan en samen te overleggen wat het beste is voor diegene. Als diëtist weet je wat in theorie het beste is, hoeveel voedingsstoffen iemand nodig heeft. De cliënt weet het beste wat hij of zij haalbaar en prettig vindt. Samen kom je dan tot een persoonlijk afgestemd advies

Spreekuurlocaties:

Rouveen, Staphorst en Steenwijk

Hermien Dijkerman - diëtist / leefstijlcoach
KP nummer: 09900867989
email: hermien@dietistvanasselt.nl

In mijn ruim 30 jarige loopbaan als diëtist heb ik veel kennis en ervaring opgedaan. In een consult gebruik ik naast mijn kennis over voeding en gesprekstechnieken ook gerust mijn levenservaring om cliënten te helpen. Iedere cliënt is anders en verdient een eigen aanpak.
Mijn aandachtsveld is MS. Ik heb mij hier in gespecialiseerd en ben aangesloten bij MS Zorg Nederland. 

Ik vind het belangrijk om contact te onderhouden met de lokale professionals. Ik drink regelmatig een kopje koffie met een huisarts of een apotheker en ook lokale fysiotherapeuten en praktijkondersteuners ken ik vaak persoonlijk. Ik vind het prettig om precies te weten wie in de buurt is om te helpen.

Iedere diëtist werkt hard om haar kennis op pijl te houden, dat hoort bij het beroep. Daarnaast vind ik het belangrijk om me te blijven ontwikkelen op het gebied van gesprekstechnieken. Ik waardeer het als een cliënt eerlijk is. Als je de vinger op de zere plek kan leggen, dan kun je veel bereiken. Ik vind het geweldig als klachten afnemen en cliënten zich weer goed voelen

Spreekuurlocaties:

Meppel, Nijeveen en Ruinerwold, Havelte

Hilrieke Tibben - diëtist 
KP nummer: 19912227789
email: hilrieke@dietistvanasselt.nl

Sinds 2013 werk ik als diëtist, maar daarnaast heb ik ook ervaring als apothekersassistente. Als apothekersassistente weet ik dat mensen hun medicijnen vaak hard nodig hebben. Als diëtist weet ik dat je met aangepaste voeding soms veel meer kunt bereiken dan met medicijnen, met als voordeel dat medicatie nog al eens vervelende bijwerkingen kan geven. Waar medicijnen de symptomen bestrijden, kan voeding de oorzaak aanpakken. Een voorbeeld is de medicatie voor de stoelgang. 

Mijn kennis van medicijnen komt van pas als diëtist. Een langdurig gebruik van sommige medicijnen kan bijvoorbeeld tot vitaminetekort en dus klachten leiden. Het leuke van deze praktijk vind ik dat ik mijn kennis over medicatie kan delen en kan leren van anderen. 

In mijn vrije tijd ga ik graag sporten. ik hou van bewegen. Ik heb niet altijd de tijd om uitgebreid te koken, maar ik probeer graag nieuwe dingen en vind het een uitdaging om geen pakjes en zakjes te gebruiken. 

Spreekuurlocaties:

Elim, Lutten, De Krim, Noordscheschut, Slagharen en Zwolle

 

Jenny Altena - secretaresse

email: jenny@dietistvanasselt.nl

Na vele jaren ervaring als secretaresse/administratief medewerker werk ik vanaf mei 2016 als secretaresse bij Diëtistenpraktijk van Asselt. Ik zit een groot gedeelte van de dag aan de telefoon. Mensen bellen mij voornamelijk om afspraken te maken, te verzetten of met vragen. Ik probeer iedereen zo goed mogelijk te woord te staan en rekening te houden met ieders wensen.

Het leukste aan mijn werk vind ik de diversiteit. Ik spreek met allerlei mensen, die allemaal anders zijn. Soms zijn cliënten vrolijk of stil, spraakzaam, rustig, jong of oud. Ik  probeer uit ieder gesprek het beste te halen. Ieder mens en ieder gesprek is anders en dat maakt het werk interessant.

Ik beheer de agenda’s van de diëtisten en als een cliënt belt met een inhoudelijke vraag, dan zorg ik dat een diëtist die vraag beantwoordt. Het verbaast mij wel eens hoeveel een diëtist moet weten. Ik leer graag van mijn collega’s en probeer mee te denken met de praktijk. Het is prettig werken in de ontspannen, informele sfeer die kenmerkend is voor deze diëtistenpraktijk

Laura Mecklenfeld - diëtist / leefstijlcoach
KP nummer: 19913335089
email: laura@dietistvanasselt.nl

Naast mijn werk als diëtist bij Diëtistenpraktijk van Asselt ben ik docent dieetleer aan de hogeschool Groningen. Een uitdagende combi waarbij theorie en praktijk mooi met elkaar zijn verbonden. Binnen de praktijk is een gemoedelijke sfeer en open cultuur. Bij vragen of problemen staan Dirkje en mijn collega’s altijd klaar.

Ik werk graag met mensen met een verstandelijke beperking. Ik schrijf recepten voor het Kook café in Dedemsvaart. Ik onderhoud contact met de Baalderborg Groep, waar we  een samenwerkingsverband mee hebben, en kom daar regelmatig voor de begeleiding van cliënten of het geven van een gezond leven cursus.

Ik heb een passie voor voeding. Ik kook graag gerechten die zo lekker zijn dat mensen niet doorhebben hoe gezond ze zijn. Volgens mij is een gezonde basis voor iedereen belangrijk en voor iedereen te realiseren. Zodat een lekker stukje 85% pure chocolade geen probleem is. Als je wilt leren hoe je met kleine aanpassingen een groot effect kunt bereiken, dan help ik je daar graag bij.

Spreekuurlocaties:

Hardenberg, Baalderborg

Lianne Boer - diëtist
KP nummer: 19913461489
email: lianne@dietistvanasselt.nl

Sinds oktober 2016 werk ik bij Diëtistenpraktijk van Asselt. Het leukste aan mijn werk hier vind ik dat ik de mogelijkheid krijg om mensen vaker terug te zien. Dit betekent dat ik mensen echt kan leren kennen en ze goed kan helpen. Als er behoefte is aan informatiemateriaal, dan heb ik de mogelijkheid om iets te ontwikkelen. Dat vind ik leuk om te doen en het helpt de cliënten.

Al mijn cliënten zijn interessant, maar mijn favoriete doelgroep zijn ouderen. Oudere mensen hebben veel te vertellen. Ze hebben inzichten die je als jong persoon nog niet bezit. Ze zijn meestal zeer geïnteresseerd in de informatie die verschaft wordt. De interesse in elkaar en het wederzijds respect maakt dat ik graag met ouderen werk.

Het is heel makkelijk om iemand te vertellen wat hij moet eten, maar de uitvoering is vaak lastiger. Ik wil met mensen meedenken, daarom probeer ik af en toe hoe het is om te diëten. Ik probeer bijvoorbeeld koolhydraatarm brood en drinkvoeding, omdat ik wilde weten hoe dat is. Als diëtist wil ik op de hoogte blijven.

Spreekuurlocaties:

Kampen

Lotte Bijker - diëtist
KP nummer: 19102893589
email: lotte@dietistvanasselt.nl

Na mijn opleiding Voeding en Diëtetiek te hebben afgerond in  2017 ben ik begonnen met werken als diëtist bij diëtistenpraktijk van Asselt, waar ik ook stage heb gelopen. Ik ben blij dat ik daardoor een aantal cliënten die ik tijdens de stage heb ontmoet, nog steeds kan blijven begeleiden.  

Tijdens de opleiding heb ik veel geleerd maar in de praktijk leer je zo veel meer! Vooral de afwisseling in leeftijden, ziektebeelden en vragen maakt voor mij het werk leuk. Het mooiste aan mijn werk vind ik mensen helpen om zich weer gezond te voelen. Voeding werkt als een medicijn zonder medicijnen te hoeven gebruiken. Een paar kleine tips kunnen al schelen! In de begeleiding van mijn cliënten probeer ik altijd zo veel mogelijk rekening te houden met ieders mogelijkheden. Ik vind dat een "dieet"  altijd haalbaar en gezond moet blijven en ik help je graag met het zoeken naar een passend voedingspatroon, of je nu komt voor afvallen, aankomen, diabetes, darmproblemen of iets anders. 

Iedere diëtist heeft zijn eigen interesses en specialisaties, en we helpen elkaar hier mee veder. Tijdens mijn studie heb ik voor de specialisatie COPD (een longaandoening) gekozen. Hier heb ik destijds veel kennis over opgedaan die ik nu goed kan gebruiken tijdens mijn werk.  Tevens ben ik mij in de afgelopen jaren meer gaan interesseren in maagdarmproblemen en ik heb er daarom voor gekozen om de post HBO studie voor het FODMaP dieet te volgen. Dit is een dieet speciaal gecreëerd voor mensen met PDS (prikkelbare darm syndroom), een aandoening die niet te verhelpen is met medicijnen maar wel met voeding. Het is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van maagdarmproblemen waar ik tijdens een consult graag meer over vertel.  

Spreekuurlocaties:

Bergentheim, Hardenberg, Ommen 

Shirley van 't Hof - diëtist
KP nummer: 19101237689
email: shirley@dietistvanasselt.nl

Na het behalen van mijn diploma voeding en diëtetiek heb ik in een revalidatie en verpleeghuis gewerkt en heb ik de post HBO geriatrie en voeding gedaan. Het leukste aan mijn werk vind ik dat het nooit saai wordt. Je kan meerdere mensen met dezelfde aandoening spreken, maar toch is ieder gesprek anders. Ik vind het mooi om een band met mensen op te bouwen.

Tijdens mijn zwangerschap ben ik best veel aangekomen en vond ik het moeilijk om het gewicht er weer af te krijgen. Het heeft me een jaar gekost. Afvallen met gezond eten duurt langer dan een crashdieet, maar dan is het resultaat ook blijvend.

Ik denk dat een goede diëtist iemand is die goed luistert en kijkt naar wat de cliënt wil. Bij veel aandoeningen kun je met kleine aanpassingen je doelen bereiken en medicatie uitstellen of voorkomen. Contact maken met mensen, ze handvaten geven waar ze echt iets mee kunnen, resultaat zien en mensen echt helpen. Dat maakt mijn vak een mooi vak. 

Spreekuurlocaties:

Coevorden en Dalen