Ons team

Dirkje van Asselt – (kinder)diëtist / leefstijlcoach / ACT coach /praktijkhoudster
KP nummer: 59900831989
email: dirkje@dietistvanasselt.nl

In 2006 ben ik in Coevorden gestart met de praktijk. Met veel enthousiasme, geluk en doorzetting is de praktijk uitgegroeid tot wat deze nu is. Ik vind het fijn om een eigen praktijk, te hebben. Vooral door de combi praktijkhoudster, diëtist, leefstijl coach en ACT coach is geen dag het zelfde en is er genoeg afwisseling in mijn werk.

Het grote team dat we inmiddels hebben is fantastisch voor overleg en kennisoverdracht. Iedereen heeft een ander aandachtsveld. We delen kennis en houden elkaar op de hoogte. Als een van ons een goed idee heeft, kunnen we gelijk aan de slag en kan het snel gerealiseerd zijn. Ik wil samen met mijn team de beste kwaliteit leveren. Daarom volgen we regelmatig scholingen voor verdieping, nieuwe ontwikkelingen, gesprekstechnieken of kwaliteit. Zelf heb ik de afgelopen jaren scholingen gevolgd over kinderdiëtetiek, voeding & autisme en eetstoornisssen.  Kinderen zijn de toekomst en een goede voedingsbasis leer ik ze graag aan. 

Als ACT caoach zijn voor mij verbinding, contact en creativiteit belangrijk. Ik ben oprecht geïnteresseerd en wil ik graag in verbinding zijn met de mensen om mij heen. Zo ook met collega’s, samenwerkingspartners en cliënten. In gesprek weet ik van te voren nooit waar een gesprek heen gaat. Ik speel in op wat er gebeurt en ben creatief in mijn uitleg. 

Spreekuurlocaties:

Coevorden,  Hardenberg kinderpoli en Slagharen   

Alice Hardeman – (kinder)diëtist / leefstijlcoach / ACT coach
KP nummer: 19913596289
email: alice@dietistvanasselt.nl

In mijn werk bij Diëtistenpraktijk van Asselt heb ik mijn gespecialiseerd in de kinderdiëtetiek.       
Als kinderdiëtist geef ik voedings- en dieetadvies in relatie tot de groei van kinderen, gezondheidsklachten, ziekte en/of metabole stoornissen. Ieder kind is anders, eet anders en zit in een andere situatie en om daarop aan te sluiten is een leuke uitdaging die het werk afwisselend maakt. In 2016 heb ik de post-hbo Kindervoeding en Kinderdiëtetiek afgerond en maak ik deel uit van het netwerk Kinderdiëtisten.

Ik vind het leuk om met kinderen te praten en ze spelenderwijs mee te nemen in een stukje gedragsverandering met betrekking tot hun voeding. Hierbij maak ik onder andere gebruik van werkbladen van de methode kinderdieetcreatie. In samenwerking met kinderfysiotherapeuten en een orthopedagoog geef ik het programma cool2bfit aan kinderen met overgewicht en hun ouders. Ook doe ik spreekuur op de kinderrevalidatie in de Vogellanden waar we samen als behandelteam om een kind met eetproblematiek heen staan en ik mee denk in de volwaardigheid van de voeding. Graag draag ik bij aan het optimaliseren van een goede voedingstoestand van jong tot oud.

Als ACT coach zijn voor mij de waarden aandacht, erkenning en openheid belangrijk. In mijn werk wil ik échte aandacht hebben voor de persoon met zijn/haar situatie. Dit gaat samen met luisteren, vragen stellen en op z’n tijd humor. Door in alle openheid dingen met elkaar te bespreken komt erkenning vaak vanzelf. Ik vind het belangrijk dat iemand zich bij mij gezien en gehoord voelt.

Spreekuurlocaties:

Kampen, Zwolle, locatie Vogellanden en Zwolle, locatie Fysio Plus

Elvira Nijmeijerdiëtist / leefstijlcoach / ACT coach
KP nummer: 19101252689
email: elvira@dietistvanasselt.nl

De keuze om voeding en diëtetiek te gaan studeren was voor mij een toevallige samenloop. Ik vind de medische sector heel interessant en deze studie was voor mij de perfecte combinatie van fysiologie (leer van het menselijk lichaam), pathologie (ziekteleer) en psychologie. Combineer dat met de mogelijkheid om mensen te helpen en je hebt mijn ideale baan.

Naast mijn spreekuren begeleid ik samen met de fysiotherapeut mensen met diabetes en COPD in groepsverband. Soms heb ik ook huisbezoeken bij mensen die te ziek zijn om naar de praktijk te komen. Als iemand terminaal is, dan is dat heel intens, maar ik vind het ook mooi om in de laatste fase van iemands leven iets te kunnen betekenen.

Als ACT coach zijn voor mij de waarden vertrouwen en empathie belangrijk. De stap naar een diëtist is voor mensen niet altijd gemakkelijk. Er zit vaak veel méér achter een hulpvraag. Het is voor mij dan ook belangrijk om met de cliënt een goede vertrouwensband op te bouwen en een omgeving te creëren waarin de cliënt zich veilig voelt en zich kwetsbaar durft op te stellen. Ook vind ik het waardevol een empathische houding aan te nemen, waarbij ik mij zo goed mogelijk probeer in te leven in de situatie van de cliënt en hij of zij zich gehoord weet en begrepen voelt.

Spreekuurlocaties:

Gramsbergen, locatie fysiotherapie de Binder en Hardenberg, locatie gezondheidscentrum de Brink 

Ester Vosdiëtist / leefstijlcoach / ACT coach
KP nummer: 19907235989
email: ester@dietistvanasselt.nl

In 1985 ben ik afgestudeerd als diëtist. Ik heb gewerkt in ziekenhuizen, bij een onderzoeksinstituut en in de babyvoedingsindustrie, maar het leukste vind ik het werken bij een eerstelijns diëtistenpraktijk. Ik werk sinds 2008 bij Diëtistenpraktijk van Asselt. De praktijk is in de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid, maar de gemoedelijke sfeer is gelukkig gebleven.

Steeds meer huisartsen en specialisten weten de diëtist gelukkig te vinden. Een goede voedingstoestand kan het welzijn en de genezing tijdens ziekte bevorderen. Wat een ideale voeding is verschilt per ziekte en persoon. Een moderne diëtist moet in steeds meer ziektes en aandoeningen gespecialiseerd zijn. Een grote, maar ook leuke uitdaging waarvoor ik ook regelmatig nascholingen volg, zoals onder anderen de post HBO voeding en kanker, scholing Bariatrie, en training Acceptance en Commitment Therapy(ACT)

Als ACT coach zijn voor mij de waarden empathie, samenwerking en humor belangrijk. Het belangrijkste van een goede behandeling is volgens mij om figuurlijk naast een cliënt te gaan staan. Mijn werkwijze is om samen met de cliënt te achterhalen wat achterliggende factoren zijn voor zijn of haar eetgedrag en wat voor de cliënt zelf belangrijke waarden zijn. Als diëtist weet je wat in theorie het beste is, hoeveel voedingsstoffen iemand nodig heeft. De cliënt weet het beste wat hij of zij haalbaar en prettig vindt. Zo kan bewustwording, acceptatie en bereidheid tot het maken van kleine haalbare stappen van verandering mogelijk worden. Samen kom je dan tot een persoonlijk afgestemd advies.

Spreekuurlocaties:

Steenwijk, locatie gezondheidscentrum Kallerkoteralle en locatie huisartsenpraktijk dr. Visser, Stationsstraat

Hermien Dijkermandiëtist / leefstijlcoach / ACT coach
KP nummer: 09900867989
email: hermien@dietistvanasselt.nl

In mijn ruim 30 jarige loopbaan als diëtist heb ik veel kennis en ervaring opgedaan. In een consult gebruik ik naast mijn kennis over voeding en gesprekstechnieken ook gerust mijn levenservaring om cliënten te helpen. Iedere cliënt is anders en verdient een eigen aanpak.
Mijn aandachtsveld is MS. Ik heb mij hier in gespecialiseerd en ben aangesloten bij MS Zorg Nederland. 

Ik vind het belangrijk om contact te onderhouden met de lokale professionals. Ik drink regelmatig een kopje koffie met een huisarts of een apotheker en ook lokale fysiotherapeuten en praktijkondersteuners ken ik vaak persoonlijk. Ik vind het prettig om precies te weten wie in de buurt is om te helpen.

Iedere diëtist werkt hard om haar kennis op pijl te houden, dat hoort bij het beroep. Daarnaast vind ik het belangrijk om me te blijven ontwikkelen op het gebied van gesprekstechnieken. Ik waardeer het als een cliënt eerlijk is. Als je de vinger op de zere plek kan leggen, dan kun je veel bereiken. Ik vind het geweldig als klachten afnemen en cliënten zich weer goed voelen.

Als ACT coach zijn voor mij  de waarden contact en humor belangrijk. In mijn consulten probeer ik goed te luisteren en aan te sluiten bij de gewoontes en wensen van de cliënt. Even iets grappigs of een lach breekt het ijs en geeft positief contact. Ook gezondheid is voor mij van belang. Wanneer je gezonder bent, heb je minder beperkingen in de dingen die je wilt doen. Daarom vind ik het fijn om mensen te kunnen ondersteunen op weg naar een gezondere leefstijl.

Spreekuurlocaties:

Nijeveen,Ruinerwold en Meppel locatie huisartsenpraktijk van Pelt en locatie Fytac Oosterboer

Jenny Altenasecretaresse
email: jenny@dietistvanasselt.nl

Vanaf mei 2016 werk ik als secretaresse/administratief medewerkster bij Diëtistenpraktijk van Asselt. Ik zit een groot gedeelte van de dag aan de telefoon. Mensen bellen mij voornamelijk om afspraken te maken, te verzetten of met vragen. Ik probeer iedereen zo goed mogelijk te woord te staan en rekening te houden met ieders wensen. Ik streef er dan ook naar om begripvol en behulpzaam te zijn, waarden die voor mij als persoon zelf ook belangrijk zijn.

Het leukste aan mijn werk vind ik de diversiteit. Ik spreek met allerlei mensen, die allemaal anders zijn. Soms zijn cliënten vrolijk of stil, spraakzaam, rustig, jong of oud. Ik probeer uit ieder gesprek het beste te halen. Ieder mens en ieder gesprek is anders en dat maakt het werk interessant.

Ik beheer de agenda’s van de diëtisten en als een cliënt belt met een inhoudelijke vraag, dan zorg ik dat een diëtist die vraag beantwoordt. Het verbaast mij wel eens hoeveel een diëtist moet weten. Ik leer graag van mijn collega’s en probeer mee te denken met de praktijk. Het is prettig werken in de ontspannen, informele sfeer die kenmerkend is voor deze diëtistenpraktijk.

Lianne Liefers Boerdiëtist / ACT coach
KP nummer: 19913461489
email: lianne@dietistvanasselt.nl

Sinds oktober 2016 werk ik bij Diëtistenpraktijk van Asselt. Het leukste aan het werk als 1e lijns diëtist is dat het heel gevarieerd is. Ik zie veel verschillende mensen met allerlei vragen over de voeding. Ook is het prettig dat ik de mogelijkheid krijg om mensen vaker terug te zien, waardoor je echt meer samen door het proces gaat van het aan te pakken voedingsprobleem/hulpvraag.

Ik zie zoals gezegd mensen met allerlei hulpvragen op mijn spreekuur. Dit kan variëren van mensen die graag willen afvallen, tot mensen die juist ondergewicht hebben en moeten aankomen door wat voor reden dan ook. Of mensen met speciale dieetwensen, zoals een vegetarisch eetpatroon of voeding bij een zwangerschap. Ik ben gespecialiseerd in diabetes en darmproblematiek. De darmproblematiek hulpvragen zijn uiteenlopend van prikkelbare darmen tot de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa.

Als ACT coach en diëtist is voor mij  vertrouwen en vriendelijkheid  belangrijke waarden.
Ik geloof er in dat als er in de behandeling een basisvertrouwen is in diegene die ik help, dat dat diegene vooruithelpt in het proces. Je komt met een bepaalde vraag/wens op spreekuur, dus je wilt graag wat doen. Als je in een fijne rustige sfeer hieraan kan werken, zowel met de daarbij behorende goede- als wat moeilijkere momenten, is dat echt helpend. Uiteindelijk maak je je eigen succes, ik geef je de tools en handvatten.
Vriendelijkheid is voor mij ook een belangrijke waarde. Ik probeer dit in te kleden door een positieve en informele, doch professionele sfeer te creëren en goed te luisteren naar wat je vertelt.

Spreekuurlocaties:

Kampen

Shirley van ’t Hofdiëtist / leefstijlcoach / ACT coach
KP nummer: 19101237689
email: shirley@dietistvanasselt.nl

Na het behalen van mijn diploma voeding en diëtetiek heb ik in een revalidatie en verpleeghuis gewerkt en heb ik de post HBO geriatrie en voeding gevolgd.  Het leukste aan mijn werk vind ik dat het nooit saai wordt. je kan meerdere mensen met dezelfde aandoening spreken, maar toch is ieder gesprek anders. Ik vind het mooi om een band met mensen op te bouwen.

Ik denk dat een goede diëtist iemand is die goed luistert en kijkt naar wat de cliënt wil. Bij veel  aandoeningen kun je met kleine aanpassingen  je doelen bereiken en medicatie uitstellen of voorkomen. Contact maken met mensen, ze handvaten geven waar ze echt iets mee kunnen, resultaat zien en mensen echt helpen. Dat maakt mijn vak een mooi vak. 

Als ACT coach zijn voor mij de waarden: vertrouwen, betrokkenheid en behulpzaamheid belangrijk. Ten eerste moet er een vertrouwensband zijn voor je echt met iemand kunt samenwerken. Verder is betrokkenheid en behulpzaamheid belangrijk om de mensen op een goede manier te kunnen begeleiden.

Spreekuurlocaties:

Coevorden, Dalen en De Krim

Anouk de Jong, diëtist
email: anouk@dietistvanasselt.nl

Sinds begin 2023 ben ik werkzaam als diëtist in opleiding bij diëtistenpraktijk van Asselt. In 2024 hoop ik de studie Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool af te ronden om vanaf dan weer verder te kunnen groeien in dit mooie vak. Tijdens mijn stage heb ik al ervaring opgedaan als diëtist in een zorginstelling.

Ik vind het leuk dat je als diëtist in de eerste lijn diëtetiek veel verschillende mensen met verschillende vraagstukken voorbij ziet komen, dit maakt het werk afwisselend en uitdagend. Ik vind het belangrijk om echt te luisteren en mij in te leven in de situatie van de cliënt. Uiteindelijk vind ik het vooral belangrijk om een goede band op te bouwen met cliënten, en ben ik altijd dankbaar voor het vertrouwen dat ik krijg.

Voor mij is het werk als diëtist afwisselend en uitdagend. Voor mijn ontwikkeling lees ik veel nieuwe onderzoeken, experimenteer ik zelf met verschillende soorten voeding en blijf ik kritisch kijken naar mijn eigen werk en adviezen. Het werk van de diëtist lijkt steeds belangrijker te worden in onze maatschappij, en de ontwikkelingen gaan enorm snel, waar ik weer energie uit put. Dankzij een geweldig team om mij heen kan ik veel blijven leren om de mensen steeds beter te helpen. Tot snel!

Spreekuurlocaties:

Staphorst, Zwolle locatie Fysio de Dobbe en Zwartsluis

Lisa Egbertzen – diëtist / ACT coach
KP nummer: 19106177389
email:  lisa@dietistvanasselt.nl

Sinds september 2021 ben ik aan het werk voor Diëtistenpraktijk van Asselt. Voor de opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik mijn propedeuse Pedagogische Wetenschappen behaald. Tijdens de opleiding merkte ik echter dat deze opleiding niet voldoende bij mij aansloot. De opleiding Voeding en Diëtetiek sprak mij wel aan, omdat ik van mening ben dat er zo veel meer gezondheidswinst te behalen valt met goede voeding. Bij Diëtistenpraktijk van Asselt heb ik de mogelijkheid gekregen om de 2 studies te combineren. Ik ben van mening dat bewuste keuzes maken wat betreft goede voeding al jong zou moeten beginnen en ik hoop hier een mooie bijdrage aan te kunnen leveren.

Als ACT coach zijn voor mij de waarden veiligheid en aandacht belangrijk. Tijdens mijn werk als diëtist ontmoet ik verschillende mensen. Van jong tot oud en iedereen weer met andere vragen en behoeftes. Veiligheid is voor mij daarom een belangrijke waarde, omdat ik vind dat iedereen die bij mij komt het gevoel moet hebben vrijuit te kunnen spreken en op zijn/haar gemak is. Iemand moet eerlijk tegen mij durven zijn en ik tegen hem/haar.

Daarnaast vind ik aandacht een belangrijke waarde. Naast voeding zijn er vaak verschillende belangrijke factoren die spelen bij een persoon. Bij de ACT scholing hebben wij geleerd “Eten=gedrag”. Door naar de functie van het gedrag te kijken, en dus aandacht te hebben voor de reden waarom iemand iets doet, kan ik als diëtist beter inspelen op de problemen rondom voeding.

Spreekuurlocaties:

Bergentheim, Hardenberg locatie Mijn Fysio en kinderpoli ziekenhuis Hardenberg en Ommen

Diana Fidder
email:  praktijkmanager@dietistvanasselt.nl

 

Na mijn opleiding tot doktersassistente heb ik jaren lang gewerkt in de arbodienstverlening en heb verschillende functies gehad waar ik mijn passie voor preventie, gezondheid en vitaliteit tot uiting kon brengen.

De laatste 5 jaar heb ik ervaring opgedaan in de eerstelijnszorg als praktijkmanager bij een praktijk voor fysiotherapie. Ook hier heb ik me o.a. bezig gehouden met vitaliteit.
Nu ben ik als praktijkmanager werkzaam en kan ik mijn kennis verder inzetten om de leefstijlprojecten binnen diëtistenpraktijk van Asselt te coördineren. Verder zal ik mij o.a. bezighouden met de kwaliteit, planning en organisatie en financiën van de praktijk. Kortom een hele diverse functie!

In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig. Ik loop hard en ga naar de sportschool voor een les bodypump. Ook mag ik graag met mijn fototoestel op pad om mooie plaatjes te schieten in de natuur.

 

 

 

Maaike Doornwaard  – diëtist / ACT coach
KP nummer: 19106758489
email:  maaike@dietistvanasselt.nl

In 2022 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hanzehogeschool in Groningen. Al tijdens mijn studie heb ik ervaring binnen deze praktijk opgedaan. Tijdens mijn eindstage ontwikkelde ik een fijne relatie met het team, maar ook met de cliënten. De keuze om te starten als diëtist bij diëtistenpraktijk van Asselt was voor mij dan ook snel gemaakt.

Al van jongs af aan ben ik vanuit mijn sportieve achtergrond, geïnteresseerd geweest in de relatie tussen voeding en gezondheid, de rol die voeding inneemt in ons dagelijks leven en hoe belangrijk gezonde voeding is voor ons welzijn.

Als diëtist vind ik dan ook niks mooier, om onze cliënten te helpen met de voedingsadviezen die wij kunnen bieden. Voor iedere cliënt vraagt dit om een unieke benadering. Voor mij een mooie uitdaging, voor jou het geen waar je recht op hebt. Als je dan uiteindelijk de voortgang ziet, de impact en de verbetering in de kwaliteit van leven, dan vind ik, dat ik het mooiste vak heb wat er is.

Spreekuurlocaties:

Kampen, Zwolle locatie De Fenix en Stadshagen

Channa Dedden –  diëtist
KP nummer: 
email:  channa@dietistvanasselt.nl

In februari 2023 ben ik mijn stage begonnen bij diëtistenpraktijk van Asselt, tijdens deze stage heb ik erg veel geleerd over de werkzaamheden van een diëtist. Door deze stage kwam ik erachter dat ik het leuk vind dat de werkzaamheden van een 1e lijns diëtist heel divers zijn. Bij de praktijk komen zoveel verschillende mensen met elk hun eigen hulpvraag en verwachting. Dit maakt het werk heel afwisselend en wordt je elke dag weer uitgedaagd. Momenteel ben ik aan het afstuderen, voor mijn scriptie doe ik onderzoek naar hoe een diëtist vrouwen met PCOS optimaal kan ondersteunen en begeleiden in hun zoektocht naar een gezonde leefstijl en voedingspatroon bij PCOS.

Ik vind het zelf erg belangrijk om goed te luisteren naar mijn cliënt en echt contact en verbinding te maken en te werken vanuit vertrouwen en vrijheid. Hierdoor hoop ik dat mijn cliënt zich vrij en zich comfortabel voelt om de hulpvraag met mij te bespreken en we samen tot een behandelplan komen met het gewenste eindresultaat.

Ook vind ik het erg leuk om tips te geven over het bereiden van maaltijden en hoe recepten aangepast kunnen worden naar een volwaardig voedingspatroon van mijn cliënt. Voordat ik ervoor koos om de studie Voeding & Diëtetiek te gaan volgen, ben ik jarenlang werkzaam geweest als Chef-kok in verschillende keukens. Hier heb ik veel kennis opgedaan over voeding en vind ik het erg leuk om mee te denken over bijv. een veganistisch dieet.

Spreekuurlocaties:

Steenwijk, Meppel, AZC in Vledder