Ons team

Dirkje van Asselt – (kinder)diëtist / leefstijlcoach / praktijkhoudster
KP nummer: 59900831989
email: dirkje@dietistvanasselt.nl

In 2006 ben ik in Coevorden een diëtistenpraktijk gestart. Met geluk en hard werken is de praktijk uitgegroeid tot wat hij nu is. Ik vind het fijn om een eigen bedrijf te hebben. Vooral de combi praktijkhoudster en diëtist zijn spreekt mij aan.

Het grote team dat we inmiddels hebben is fantastisch voor overleg. Iedereen heeft een ander aandachtsveld. Zo hou je elkaar op de hoogte. Als een van ons een goed idee heeft, kunnen we gelijk aan de slag en kan het snel gerealiseerd zijn. Ik wil samen met mijn team de beste kwaliteit leveren. Daarom volgen we regelmatig scholingen. Of het nu gaat over verdieping, nieuwe ontwikkelingen, gesprekstechnieken of kwaliteit.

In mijn werk ben ik oprecht geïnteresseerd. Ik weet van te voren nooit waar een gesprek heen gaat. Ik speel in op wat er gebeurd. Ik zie vooral veel kinderen. Verschillende scholingen rondom kinderdiëtetiek heb ik gevolgd. oa. post HBO kinderdiëtetiek, voeding & autisme. Ik krijg er energie van om kinderen te begeleiden. Zij zijn de toekomst en een goede voedingsbasis leer ik ze graag aan.

Spreekuurlocaties:

Coevorden,  Hardenberg, Ommen en Slagharen  

Alice Hardeman – (kinder)diëtist / leefstijlcoach
KP nummer: 19913596289
email: alice@dietistvanasselt.nl

In mijn werk bij Diëtistenpraktijk van Asselt heb ik mijn gespecialiseerd in de kinderdiëtetiek.                Als kinderdiëtist geef ik voedings- en dieetadvies in relatie tot de groei van kinderen, gezondheidsklachten, ziekte en/of metabole stoornissen. Ieder kind is anders, eet anders en zit in een andere situatie en om daarop aan te sluiten is een leuke uitdaging die het werk afwisselend maakt. In 2016 heb ik de post-hbo Kindervoeding en Kinderdiëtetiek afgerond en maak ik deel uit van het netwerk Kinderdiëtisten.

Ik vind het leuk om met kinderen te praten en ze spelenderwijs mee te nemen in een stukje gedragsverandering met betrekking tot hun voeding. Hierbij maak ik onder andere gebruik van werkbladen van de methode kinderdieetcreatie. In samenwerking met kinderfysiotherapeuten en een orthopedagoog geef ik het programma cool2bfit aan kinderen met overgewicht en hun ouders. Ook doe ik spreekuur op de kinderrevalidatie in de Vogellanden waar we samen als behandelteam om een kind met eetproblematiek heen staan en ik mee denk in de volwaardigheid van de voeding. Graag draag ik bij aan het optimaliseren van een goede voedingstoestand van jong tot oud.

Spreekuurlocaties:

Kampen en  Zwolle 

Elvira Nijmeijerdiëtist / leefstijlcoach
KP nummer: 19101252689
email: elvira@dietistvanasselt.nl

De keuze om voeding en diëtetiek te gaan studeren was voor mij een toevallige samenloop. Ik vind de medische sector heel interessant en deze studie was voor mij de perfecte combinatie van fysiologie (leer van het menselijk lichaam), pathologie (ziekteleer) en psychologie. Combineer dat met de mogelijkheid om mensen te helpen en je hebt mijn ideale baan.

Naast mijn spreekuren begeleid ik samen met de fysiotherapeut mensen met diabetes en COPD in groepsverband. Soms heb ik ook huisbezoeken bij mensen die te ziek zijn om naar de praktijk te komen. Als iemand terminaal is, dan is dat heel intens, maar ik vind het ook mooi om in de laatste fase van iemands leven iets te kunnen betekenen.

 

Het beroep van diëtist is complex. Als gezond eten voor iedereen simpel was, dan kon je wel een printje downloaden. Juist de complexiteit van verschillende mensen en aandoeningen maakt dit beroep interessant. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Gelukkig werk ik bij een praktijk waar ontwikkeling en uitdagingen gestimuleerd worden.

Spreekuurlocaties:

Gramsbergen, Hardenberg en Ommen

Ester Vosdiëtist / leefstijlcoach
KP nummer: 19907235989
email: ester@dietistvanasselt.nl

33 jaar geleden ben ik afgestudeerd als diëtist. Ik heb gewerkt in ziekenhuizen, bij een onderzoeksinstituut en in de babyvoedingsindustrie, maar het leukste vind ik het werken bij een eerstelijns diëtistenpraktijk. Ik werk sinds 2008 bij Diëtistenpraktijk van Asselt. De praktijk is in de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid, maar de gemoedelijke sfeer is gelukkig gebleven.

Steeds meer huisartsen en specialisten weten de diëtist te vinden. Volgens mij is dit positief nieuws, omdat een goede voedingstoestand het welzijn en de genezing tijdens ziekte kan bevorderen. Wat een ideale voeding is verschilt per ziekte en persoon. Een moderne diëtist moet in steeds meer ziektes en aandoeningen gespecialiseerd zijn. Een grote, maar ook leuke uitdaging. Waarvoor ik ook regelmatig nascholingen zoals de post HBO voeding en kanker

Het belangrijkste van een goede behandeling is volgens mij om figuurlijk naast een cliënt te gaan staan en samen te overleggen wat het beste is voor diegene. Als diëtist weet je wat in theorie het beste is, hoeveel voedingsstoffen iemand nodig heeft. De cliënt weet het beste wat hij of zij haalbaar en prettig vindt. Samen kom je dan tot een persoonlijk afgestemd advies

Spreekuurlocaties:

Rouveen en Steenwijk

Hermien Dijkermandiëtist / leefstijlcoach
KP nummer: 09900867989
email: hermien@dietistvanasselt.nl

In mijn ruim 30 jarige loopbaan als diëtist heb ik veel kennis en ervaring opgedaan. In een consult gebruik ik naast mijn kennis over voeding en gesprekstechnieken ook gerust mijn levenservaring om cliënten te helpen. Iedere cliënt is anders en verdient een eigen aanpak.
Mijn aandachtsveld is MS. Ik heb mij hier in gespecialiseerd en ben aangesloten bij MS Zorg Nederland. 

Ik vind het belangrijk om contact te onderhouden met de lokale professionals. Ik drink regelmatig een kopje koffie met een huisarts of een apotheker en ook lokale fysiotherapeuten en praktijkondersteuners ken ik vaak persoonlijk. Ik vind het prettig om precies te weten wie in de buurt is om te helpen.

Iedere diëtist werkt hard om haar kennis op pijl te houden, dat hoort bij het beroep. Daarnaast vind ik het belangrijk om me te blijven ontwikkelen op het gebied van gesprekstechnieken. Ik waardeer het als een cliënt eerlijk is. Als je de vinger op de zere plek kan leggen, dan kun je veel bereiken. Ik vind het geweldig als klachten afnemen en cliënten zich weer goed voelen

Spreekuurlocaties:

Meppel, Nijeveen en Ruinerwold

Jenny Altenasecretaresse

email: jenny@dietistvanasselt.nl

Na vele jaren ervaring als secretaresse/administratief medewerker werk ik vanaf mei 2016 als secretaresse bij Diëtistenpraktijk van Asselt. Ik zit een groot gedeelte van de dag aan de telefoon. Mensen bellen mij voornamelijk om afspraken te maken, te verzetten of met vragen. Ik probeer iedereen zo goed mogelijk te woord te staan en rekening te houden met ieders wensen.

Het leukste aan mijn werk vind ik de diversiteit. Ik spreek met allerlei mensen, die allemaal anders zijn. Soms zijn cliënten vrolijk of stil, spraakzaam, rustig, jong of oud. Ik  probeer uit ieder gesprek het beste te halen. Ieder mens en ieder gesprek is anders en dat maakt het werk interessant.

Ik beheer de agenda’s van de diëtisten en als een cliënt belt met een inhoudelijke vraag, dan zorg ik dat een diëtist die vraag beantwoordt. Het verbaast mij wel eens hoeveel een diëtist moet weten. Ik leer graag van mijn collega’s en probeer mee te denken met de praktijk. Het is prettig werken in de ontspannen, informele sfeer die kenmerkend is voor deze diëtistenpraktijk

Laura Mecklenfelddiëtist / leefstijlcoach
KP nummer: 19913335089
email: laura@dietistvanasselt.nl

Naast mijn werk als diëtist bij Diëtistenpraktijk van Asselt ben ik docent dieetleer aan de hogeschool Groningen. Een uitdagende combi waarbij theorie en praktijk mooi met elkaar zijn verbonden. Binnen de praktijk is een gemoedelijke sfeer en open cultuur. Bij vragen of problemen staan Dirkje en mijn collega’s altijd klaar.

Ik werk graag met mensen met een verstandelijke beperking. Ik schrijf recepten voor het Kook café in Dedemsvaart. Ik onderhoud contact met de Baalderborg Groep, waar we  een samenwerkingsverband mee hebben, en kom daar regelmatig voor de begeleiding van cliënten of het geven van een gezond leven cursus.

Ik heb een passie voor voeding. Ik kook graag gerechten die zo lekker zijn dat mensen niet doorhebben hoe gezond ze zijn. Volgens mij is een gezonde basis voor iedereen belangrijk en voor iedereen te realiseren. Zodat een lekker stukje 85% pure chocolade geen probleem is. Als je wilt leren hoe je met kleine aanpassingen een groot effect kunt bereiken, dan help ik je daar graag bij.

Spreekuurlocaties:

Hardenberg, Baalderborg

Lianne Liefers Boerdiëtist
KP nummer: 19913461489
email: lianne@dietistvanasselt.nl

Sinds oktober 2016 werk ik bij Diëtistenpraktijk van Asselt. Het leukste aan mijn werk hier vind ik dat ik de mogelijkheid krijg om mensen vaker terug te zien. Dit betekent dat ik mensen echt kan leren kennen en ze goed kan helpen. Als er behoefte is aan informatiemateriaal, dan heb ik de mogelijkheid om iets te ontwikkelen. Dat vind ik leuk om te doen en het helpt de cliënten.

Al mijn cliënten zijn interessant, maar mijn favoriete doelgroep zijn ouderen. Oudere mensen hebben veel te vertellen. Ze hebben inzichten die je als jong persoon nog niet bezit. Ze zijn meestal zeer geïnteresseerd in de informatie die verschaft wordt. De interesse in elkaar en het wederzijds respect maakt dat ik graag met ouderen werk.

Het is heel makkelijk om iemand te vertellen wat hij moet eten, maar de uitvoering is vaak lastiger. Ik wil met mensen meedenken, daarom probeer ik af en toe hoe het is om te diëten. Ik probeer bijvoorbeeld koolhydraatarm brood en drinkvoeding, omdat ik wilde weten hoe dat is. Als diëtist wil ik op de hoogte blijven.

Spreekuurlocaties:

Kampen

Shirley van ’t Hofdiëtist
KP nummer: 19101237689
email: shirley@dietistvanasselt.nl

Na het behalen van mijn diploma voeding en diëtetiek heb ik in een revalidatie en verpleeghuis gewerkt en heb ik de post HBO geriatrie en voeding gedaan. Het leukste aan mijn werk vind ik dat het nooit saai wordt. Je kan meerdere mensen met dezelfde aandoening spreken, maar toch is ieder gesprek anders. Ik vind het mooi om een band met mensen op te bouwen.

Tijdens mijn zwangerschap ben ik best veel aangekomen en vond ik het moeilijk om het gewicht er weer af te krijgen. Het heeft me een jaar gekost. Afvallen met gezond eten duurt langer dan een crashdieet, maar dan is het resultaat ook blijvend.

Ik denk dat een goede diëtist iemand is die goed luistert en kijkt naar wat de cliënt wil. Bij veel aandoeningen kun je met kleine aanpassingen je doelen bereiken en medicatie uitstellen of voorkomen. Contact maken met mensen, ze handvaten geven waar ze echt iets mee kunnen, resultaat zien en mensen echt helpen. Dat maakt mijn vak een mooi vak. 

Spreekuurlocaties:

Coevorden en Dalen

Erik Jan Slomp – diëtist
KP nummer: 19105667589
email: erikjan@dietistvanasselt.nl

in september 2020 heb ik mijn opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond en ben ik gestart met werken als diëtist bij Diëtistenpraktijk van Asselt. Naast mijn werk alhier werk ik ook in het Isala ziekenhuis een mooie combinatie waar ik blij mee ben. Naast de opleiding diëtetiek heb ik in ook de opleiding Sportkunde afgerond hierin staat sport, bewegen en vitaliteit centraal.

Ik geloof dat voeding een belangrijke rol kan spelen in de kwaliteit van leven bij mensen. Ik vind het leuk om met mensen in gesprek te gaan, te luisteren naar hun behoeftes en wensen en in goed overleg een advies te geven. Daarbij wil ik ook altijd zelf iets leren van diegene die op gesprek komt. Tenslotte vind ik het leuk dat de begeleiding van mensen over het algemeen wat langduriger is dan in het ziekenhuis, hierdoor bouw je een andere band op.  

Spreekuurlocaties:

Kampen, Zwolle

Agnes Boxen – diëtist
KP nummer:
email: agnes@dietistvanasselt.nl

in juli 2019  ben ik afgestudeerd als diëtist en ben ik aan het werk gegaan bij een Diëtistenpratijk in Apeldoorn. Daar heb ik veel ervaring op gedaan in het begeleiden en behandelen van verschillende doelgroepen met verschillende ziektebeelden.  De overstap naar Dietistenpraktijk van Asselt heb ik gemaakt omdat deze praktijk dichter bij mijn woonplaats gevestigd is en het een praktijk is waar ik in een groter team mij verder kan ontwikkelen.

De relatie tussen voeding, ziekte en herstel vind ik erg interessant. Het is voor mij een uitdaging om voor iedere individuele cliënt voedingsadviezen te geven die helpen bij het herstel of het verbeteren van de kwaliteit van leven. Dit is ook de reden dat ik diëtist ben geworden.

Spreekuurlocaties:

Havelte, Staphorst, Zwartsluis, Zwolle

  • Lisa Egbertzen – diëtist
    KP nummer: 19106177389
    email:  lisa@dietistvanasselt.nl

In  juli 2021 heb ik mijn opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hanzehogeschool in Groningen afgerond. Ik mocht daarna de vakantiewaarneming bij mijn stageadres doen en aansluitend kon ik daar mooi een aantal weken werken om ervaring op te doen.  Sinds september 2021 ben ik aan het werk voor Diëtistenpraktijk van Asselt. Voor de opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik mijn propedeuse Pedagogische Wetenschappen behaald. Tijdens de opleiding merkte ik echter dat deze opleiding niet voldoende bij mij aansloot. De opleiding Voeding en Diëtetiek sprak mij wel aan, omdat ik van mening ben dat er zo veel meer gezondheidswinst te behalen valt met goede voeding. Bij Diëtistenpraktijk van Asselt heb ik de mogelijkheid gekregen om de 2 studies te combineren. Ik ben van mening dat bewuste keuzes maken wat betreft goede voeding al jong zou moeten beginnen en ik hoop hier een mooie bijdrage aan te kunnen leveren.

Wat ik leuk vind aan het werk als diëtist, zijn de verschillende soorten mensen die ik ontmoet tijdens het spreekuur. Van jong tot oud en iedereen  weer met andere vragen. Juist deze afwisseling en het samen met de cliënt zoeken naar een passend advies maakt het werk voor mij leuk en afwisselend.

Spreekuurlocaties:

Bergentheim, De Krim, Hardenberg, Slagharen en Noordscheschut,

Diana Fidder
email:  praktijkmanager@dietistvanasselt.nl

 
Na mijn opleiding tot doktersassistente heb ik jaren lang gewerkt in de arbodienstverlening en heb verschillende functies gehad waar ik mijn passie voor preventie, gezondheid en vitaliteit tot uiting kon brengen.
 
De laatste 5 jaar heb ik ervaring opgedaan in de eerstelijnszorg als praktijkmanager bij een praktijk voor fysiotherapie. Ook hier heb ik me o.a. bezig gehouden met vitaliteit.
Nu ben ik als praktijkmanager werkzaam en kan ik mijn kennis verder inzetten om de leefstijlprojecten binnen diëtistenpraktijk van Asselt te coördineren. Verder zal ik mij o.a. bezighouden met de kwaliteit, planning en organisatie en financiën van de praktijk. Kortom een hele diverse functie!
 
In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig. Ik loop hard, speel handbal en ga naar de sportschool voor een les bodypump. Ook mag ik graag met mijn fototoestel op pad om mooie plaatjes te schieten in de natuur.