Pasen

Pasen komt er weer aan! De paaseitjes zijn natuurlijk erg lekker en verleidelijk en het paasontbijt/de paasbrunch staat misschien al gepland. Hoe zorg je nou voor een goede balans, ook tijdens de Paasdagen? Met deze tips maak je je Paasdagen leuk en lekker, maar ook een beetje gezond:

 

  1. Zet de pot met paaseitjes niet op tafel, maar in de kast. Pak er bij de koffie/thee 1 of 2 eitjes uit en zet hem dan weer terug. Zo komt u niet in de verleiding om door te eten.
    • 5 kleine paaseitjes bevatten ongeveer evenveel calorieën als 3 sinaasappels
    • 1 groot gevuld paasei met praline (50 gram) bevat ongeveer evenveel calorieën als 2 volkorenboterhammen met een plak kaas
    • Je moet ongeveer 8 minuten fietsen om één paaseitje te verbranden
  2. Haal niet te veel lekkere dingen in huis. Als het niet in huis is, kun je het ook niet opeten. Kies daarom bewust in de supermarkt hetgeen uit wat u het lekkerst vindt en neem dat mee, zodat u niet thuiskomt met 3 pakken koekjes.
  3. Een ei hoort erbij met Pasen. En eieren zijn gezond, er zitten veel eiwitten in ze vullen goed. Houdt u niet van een gekookt eitje of hebt u een keer zin in iets anders? In bijgevoegde link zijn een aantal recepten voor ontbijt/brunch gerechten met ei: http://www.voedingscentrum.nl/nl/thema-s/gezond-feest-vieren/lekkere-recepten-met-eieren-voor-pasen.aspx.

 

We wensen iedereen fijne paasdagen toe!